قصه گویی برای کودکان

مفاهیم، سنت‌ها، ارزش ها و تفکرات، می‌توانند از طریق قصه‌گویی برای کودکان تثبیت شوند. با ورود به دنیای فناوری و دیجیتال، انتقال این مفاهیم از طریق قصه گویی، با‌ارزش‌تر از گذشته شده است. انسان‌ها همیشه به قصه گویی و شنیدن قصه‌های جدید نیاز دارند. درست است که در فضای آنلاین و دیجیتال، اطلاعات فراوانی در تمامی زمینه‌ها وجود دارد. اما قصه‌گویی تاثیر بسیار شگفتی بر رشد فردی و اجتماعی ذهن کودک دارد و نباید این موضوع را در تربیت فرزندان نادیده گرفت. در این مقاله چند تاثیر قصه گویی بر رشد ذهنی کودک را بررسی می‌کنیم.

تقویت مهارت شنیداری

روش‌های قصه گویی برای کودکان مختلف، متفاوت است. برای مثال کودکی که تنها سه سال دارد نیاز به کلمات ساده‌تر و مفاهیم روان‌تری برای شنیدن دارد. در عین حال کودکان بزرگسال‌تر نیاز به داستان‌های پیچیده‌تر و قصه گویی متفاوتی دارند. به کمک قصه گویی فرزند شما برای مدتی طولانی روی یک موضوع متمرکز می‌شود و مهارت شنیداری او تقویت می‌شود. به این ترتیب کودک یاد می‌گیرد که در مواردی باید کمتر صحبت کنند و بیشتر گوش کند. یک تمرین بزرگ برای کودکان است.

قصه گویی برای کودکان

تقویت مهارت کلامی

با قصه گویی برای کودکان آن‌ها با کلمات جدید و نحوه تلفظ آن‌ها آشنا می‌شوند. بخش مهمی از ادبیات فارسی را می‌توان با قصه گویی برای کودکان، به آنها منتقل ‌کرد. داستان‌های افسانه‌ای مثل کلیله و دمنه و داستان‌های شاهنامه به زبان ساده می‌توانند برای کودکان جالب و آموزنده باشند.

آشنایی با فرهنگ و سنت

قصه گویی برای کودکان می‌تواند تاثیر زیادی در شناخت فرهنگ و سنت‌ها داشته باشد. شما با قصه گویی کودک را به خواندن کتاب تشویق می‌کنید. این کودک در آینده با کتابخوانی آشنایی و انس بیشتری خواهد داشت. در عین حال این کودک با داستان‌های ملی و فرهنگ اجتماعی سرزمین خود هم بیشتر آشنا می‌شود.

 آموزش رویارویی با مشکلات

هنگام قصه گویی برای کودکان می‌توانید موضوعات زیادی را به آن‌ها آموزش بدهید. در حین قصه گویی کودک می‌تواند راه‌های رویارویی با مشکلات و سختی‌های زندگی را فرا بگیرد. او به تدریج این نکته را می‌آموزد که در زندگی همیشه سختی‌ها و مشکلات وجود دارد. این موضوع واقع بینی و کودک را بیشتر می‌کند و او را برای پذیرش مشکلات زندگی آماده نگه می‌دارد.

آموزش خصلت‌های خوب اخلاقی

کودکان همواره در حال الگو برداری از محیط اطراف خود هستند. با شنیدن یک داستان و قصه گویی از طرف والدین، کودک سعی می‌کند از شخصیت اصلی داستان الگوبرداری کند. این موضوع می‌تواند به پرورش خصلت‌های رفتاری مثبت در کودک کمک کند. همیشه سعی کنید به شخصیت‌های اصلی داستان خصلت‌های خوب و مثبت اضافه کنید تا کودک بتواند این موارد را فرا بگیرد و در زندگی خود از آن‌ها استفاده کند.

قصه گویی برای کودکان و تقویت خلاقیت کودک

قصه گویی برای کودکان ذهن او را برای شنیدن مسائل جدید و تجزیه و تحلیل آن‌‌ها تمرین می‌دهد. کودک به تدریج هنگام شنیدن قصه، صحنه‌ها، داستان‌ها و شخصیت‌های قصه را برای خود به تصویر می‌کشد. بنابراین قصه‌گویی می‌تواند به قدرت تخیل و خلاقیت کودک کمک کند و دنیای فکری او را گسترده‌تر کند.

خرید پازل از سایت پیرامون

اگر دوست دارید کودکتان تمام اوقات فراغت را به خوبی و مفید بگذراند، می‌توانید از پازل پیرامون کمک بگیرید. پازل پیرامون در طرح‌ها و انواع متنوع تولید می‌شود و برای تمام رده‌های سنی مناسب است. پازل طرح ایلیا یک انتخاب خوب برای کودکان علاقمند به قصه‌گویی و کتاب است. در بسته‌بندی این پازل پیرامون می‌توانید یک کتاب از داستان این شخصیت هم پیدا کنید. دانستن قصه شخصیت اصلی پازل می‌تواند برای کودک بسیار هیجان‌انگیز باشد و او را برای حل پازل مشتاق‌تر کند. برای خرید این پازل کافیست وارد سایت پیرامون شوید.

 

ارسال دیدگاه

مطالب مرتبط