تصور همه ما از کودکان یک انسان شاد و پر انرژی است. دیدن یک کودک بد خلق و غمگین برای والدین بسیار نگران کننده است. کودکان هم مانند بزرگسالان میتوانند درگیر بیماری افسردگی شوند. والدین باید علائم این بیماری در کودکان را بشناسند و در صورت تداوم این رفتارها با یک روانشناس یا مشاور کودک ارتباط برقرار کنند. این مشکلات میتوانند در بزرگسالی، نوجوانی و دوران بلوغ برای کودک دردسرساز شده و منجر به بیماریهای روانی عمیقتری شوند. در این مقاله سعی داریم درباره نشانههای افسردگی در کودکان و دلایل آنها صحبت کنیم. والدینی که در این زمینه آگاهی کامل داشته باشند میتوانند به سرعت وارد عمل شده و کودکشان را از خطرات احتمالی در امان نگه دارند.
علائم و نشانههای افسردگی در کودکان
تشخیص افسردگی در کودکان کمی سختتر از بزرگسالان است. گاهی والدین بعضی از رفتارهای کودک را به خجالتی بودن و یا خاص بودن او ربط میدهند. اگرچه کودکان انواع متفاوتی از رفتارها و واکنشها را دارند اما شناخت بعضی از نشانههای خاص افسردگی، میتواند زنگ خطری برای والدین باشد.
- بد اخلاقی
- نداشتن انرژی
- کم وزنی یا چاق شدن بی دلیل
- انگیزه نداشتن
- شرکت نکردن در فعالیتهای خانوادگی
- احساس بیارزشی
- ترسهای شدید
این علائم در سنین مختلف و در بازههای زمانی در کودکان قابل مشاهدهاند. در صورتی که کودک شما در مدت زمان بیشتر از ۲ هفته یکی از این علائم را داشت حتما با یک مشاور کودک صحبت کنید و درباره مشکل فرزندتان با او مشورت کنید.
دلایل افسردگی در کودکان
عوامل زیادی میتوانند در ایجاد این مشکل در کودک نقش داشته باشند. مشکلات خانوادگی، عملکرد تحصیلی، مشکل در سلامت فیزیکی یا وابستگی عاطفی به والدین میتوانند از عوامل اصلی افسردگی در کودکان به شمار بیایند. در کودکان با سنین کمتر ممکن است این افسردگی ناشی از بدرفتاریهای والدین، بیتوجهی از سوی آنها و یا گاهی سو استفادههای جنسی اتفاق بیفتد. در کنار این عوامل گاهی باید به نقش ژنتیک هم توجه کرد. عوامل ژنتیکی میتوانند باعث افسردگی شوند. اضطراب مادر در دوران حاملگی و شیردهی هم میتواند تاثیر بالایی روی نوزاد و جنین داشته باشد.
درمان افسردگی کودکان
اولین قدم در درمان افسردگی کودکان، تشخیص آن است. همانطور که گفته شد تشخیص این مشکل در کودکان کار سادهای نیست. در صورت مشاهده هر نوع رفتار غیر عادی بهتر است با یک مشاور متخصص کودک مشورت کنید. گاهی درمانهای دارویی و گاهی روشهای بدون نیاز به دارو برای کودک در نظر گرفته میشوند. در این مسیر باید به پزشک کودک اعتماد کنید و در صورت نارضایتی از مسیر درمان آن را رها نکنید. اگر به هر دلیلی از درمان کودک رضایت ندارید میتوانید با مشاور دیگری ارتباط بگیرید.
خلاصه اینکه
دنیای شاد کودکان هم میتواند گاهی دستخوش طوفان افسردگی شود. یکی از راههای جلوگیری از این مشکل، توجه بیشتر به کودک است. به کودک و نیازهای او توجه کنید. بازیهای مناسب سن او را تهیه کنید و او را در دنیای بازیها سرگرم نگه دارید. بازیهایی مثل پازل میتوانند کودک را از دنیای مجازی هم دور کنند. برای تهیه بهترین پازلهای مناسب کودکتان میتوانند روی ما در سایت پیرامون حساب باز کنید. پازل پیرامون با داشتن انواع پازلهای فومی در طرحهای جذاب و هیجانانگیز میتواند یک سرگرمی مناسب برای کودک شما باشد. پازلهای پیرامون برای ردههای سنی متفاوت قابل سفارش هستند. این پازلها بر اساس نیازهای هر رده سنی طراحی میشوند. برای مشاهده همه پازلهای پیرامون وارد فروشگاه شوید و پازل مورد علاقه فرزندتان را انتخاب کنید.