ارتباط موثر با فرزند

بسیاری از والدین از داشتن یک ارتباط موثر با فرزند خود محرومند. اما این مشکل از کجا سرچشمه می‌گیرد؟ سنین کودکی چالش‌های بسیار زیادی به همراه دارد. والدین در این برهه زمانی باید بیشتر تمرکز خود را روی کودکان بگذارند. توجه کم و یا حتی بیش از اندازه می‌تواند تاثیر مخربی بر روابط والدین با کودک داشته باشد. مشاوران معتقدند بسیاری از مشکلات والدین در مورد عدم توانایی در برقراری ارتباط موثر با فرزند به دلیل نداشتن مهارت است. این مهارت ذاتی نیست و باید به مرور زمان کسب شود. برای داشتن یک فرزند سالم باید هر دوی والدین از قبل آماده شوند و این مسئولیت را با تمام توانایی‌های خود بپذیرند.

دلایل  عدم توانایی در ارتباط موثر با فرزند

خیلی از والدین از گوش نکردن کودک به صحبت‌هایشان گله‌مندند. در این میان معمولا این نکته نادیده گرفته می‌شود که والدین هم زمانی برای گوش دادن به خواسته‌های کودک و درک آن‌ها اختصاص نمی‌دهند. این عدم درک متقابلا باعث ایجاد مشکلات زیادی در روابط والدین و فرزند می‌شود. بسیاری از والدین با امر و نهی کردن‌های تمام نشدنی کودک را خسته می‌کنند و مسیر انتخابی خود برای زندگی کودک را غیرقابل تغییر می‌بینند. کودکان از سنین پایین ترجیح می‌دهند که تصمیمات شخصی خود را به تنهایی بگیرند. مثلا گاهی انتخاب یک لباس با سلیقه شخصی کودک، هرچند که به مذاق شما خوش نیاید، می‌تواند کودک را به شدت خوشحال کند و اعتماد به نفسش را بالا ببرد.

ارتباط موثر با فرزند

اصول برقراری ارتباط موثر با فرزند

بسیاری از والدین مرز بین مشورت و دخالت را نمی‌دانند. زمان درست امر و نهی و نحوه بیان درست را نیاموخته‌اند و از این رو زندگی را برای کودک سخت می‌کنند. وقتی والدین مهارت‌های ارتباطی درستی نداشته باشند، نمی‌توانند ارتباط موثر با فرزند خود را برقرار کنند.

  • شکست خوردن بخشی از بزرگ شدن است.

اجازه بدهید کودکان شکست بخورند. این شکست شاید برای آن‌ها ناراحت کننده باشد ولی درس‌های زیادی به آن‌ها می‌دهد. مهارت‌های تصمیم‌گیری و استقلال کودک در حین این شکست‌ها افزایش پیدا کرده و او پیامد تصمیمات نادرستش را به عینه مشاهده می‌کند.

  • صحبت کردن، حلال مشکلات ریز و درشت

مشکلات اقتصادی اجازه حضور والدین به صورت طولانی مدت در خانه را به آن‌ها را نمی‌دهد. شما باید این زمان را با حضور پررنگ‌تر خود جبران کنید. والدین باید روزانه حداقل ۱۵ دقیقه با کودک صحبت کنند. این صحبت باید درباره کارهای روزمره کودک، اتفاقاتی که در روز گذشته تجربه کرده و حتی نیازهایش باشد. کودک به این ترتیب احساس می‌کند که مورد توجه والدین است و این مسئله روی ارتباط موثر با فرزند تاثیر زیادی دارد.

  • حد و مرز قوانین را مشخص نگه دارید.
  • چند قانون کلی در نظر بگیرید و همگی برای انجام آن‌ها تلاش کنید. مثلا در این خانه هیچ کس حق ندارد پرخاش کند. این قانون باید برای کودک و والدین به یک اندازه مهم باشد. قوانین مشخص در خانه به کودک کمک می‌کند تا قاعده‌مند‌تر فک کند.

خلاصه اینکه

ارتباط موثر با فرزند می‌تواند او را در تنگناهای زندگی نجات دهد. وقتی کودک به ارتباطش با والدین دلخوش باشد می‌تواند از پس بسیاری از مشکلاتش برآید. فراهم کردن وسایل سرگرمی برای کودک را فراموش نکنید. این سرگرمی‌ها در زمان‌های بیکاری می‌توانند به داد کودک برسند و او را از تنهایی نجات دهند. پازل‌ها می‌توانند یک انتخاب عالی برای کودکان شما باشند. انواع پازل‌ها را می‌توانید در سایت پیرامون خریداری کنید. پازل‌های مختلف برای رده‌های سنی متفاوت و در طراحی‌های شگفت‌انگیز را می‌توانید از پیرامون تهیه کنید. یک دنیای آرام و بی‌دغدغه حق فرزندان ماست. با توجه به نکات ریز این دنیا را به آن‌ها هدیه دهید.

ارسال دیدگاه

مطالب مرتبط