آموزش پازل به کودک

اگر کودک شما برای تکمیل یک پازل مشکل دارد، سعی کنید با پازل‌هایی شروع کنید که تصاویر ساده و بدون جزئیات دارند. از پازل‌هایی که بیش از حد شلوغ هستند یا رنگ‌های مشابه زیادی دارند اجتناب کنید. همیشه اولین قدم برای آموزش پازل به کودک این است که تمام قطعات را برگردانید و روی زمین قرار دهید. حالا باید  تصویر روی جعبه را به دقت مشاهده کنید.

در این مرحله برای آموزش پازل به کودک می‌توانید یکی از این 2 روش را انتخاب کنید:

می‌توان گفت هیچ‌کدام از این روش‌ها از دیگری «بهتر» نیست، اما اگر کودک شما عادت دارد پازل را به یک روش مشخص حل کند، بهتر است او را به چالش بکشید تا این کار را به طریق دیگری هم انجام دهد تا کشف و شهود بیشتری در این بازی داشته باشد و مهارت های ادراکی و برنامه ریزی بصری خود را توسعه دهد. در هر دوی این روش‌ها شما باید همراه کودک باشید و برای بار اول یا دوم او را همراهی کنید. در دفعات بعدی کودک به راحتی و به تنهایی معمای پازل را حل خواهد کرد.

روش اول: تکمیل پازل از بیرون به درون

  • مرحله ۱:

به کودک بگویید قطعات را به دو دسته با لبه های صاف و بدون لبه تقسیم کند. در واقع قطعاتی که تشخیص می‌دهید به لبه بیرونی پازل اختصاص دارند را به کمک کودک از سایر قطعات جدا کنید. قطعات لبه خارجی یک یا دو لبه کاملا صاف دارند. باقی پازل‌ها در ۴ ضلع خودشان داری فرورفتگی یا بیرون زدگی‌اند.

  • گام ۲:

حالا ۴ گوشه را پیدا کنید و آن‌ها را به درستی با استفاده از تصویر روی جعبه به عنوان مرجع قرار دهید.

  • مرحله ۳:

ابتدا قسمت بیرونی پازل را بسازید. حالا به کودک خود نشان دهید که چگونه به دنبال قطعاتی با رنگ‌های مشابه باشد تا با قطعات لبه بیرونی مطابقت داشته باشند. این کار از مهارت‌های تمایز بصری کودک استفاده کرده و آن را تقویت می‌کند.

روش دوم: ساختن یک بخش

  • مرحله ۱:

قطعات مشابه را با هم گروه بندی کنید و یک بخش مشخص را بسازید. مثلا اگر یک خرس یا خرگوش را در پازل به خوبی تشخیص می‌دهید، می‌توانید از ساختن آن شروع کنید. همچنین رنگ‌ها هم می‌توانند در این شرایط یه کمک کودک بیایند. مثلا تمام قطعات آبی رنگ نشان‌دهنده آسمان هستند و باید در قسمت بالایی پازل قرار بگیرند.

  • گام ۲:

حالا به کمک این بخش می‌توانید کم کم قطعات بعدی را در کنار هم قرار دهید. کودک می‌تواند چند بخش متفاوت را به هم متصل کند و کم کم این قطعات را به هم مرتبط کند.

اکثر کودکانی که با پازل آشنایی دارند از ترکیب این دو روش استفاده می‌کنند. آن‌ها سعی ‌کنند بخشی از گوشه‌های خارجی را بچینند و بعد در کنار آن قسمت‌های مشخصی از قطعات را کنار هم می‌گذارند و با سرعت خوبی پازل را تکمیل می‌کنند.

سایت پیرامون

با آموزش پازل به کودک می‌توانید لذت بازی کردن را در او چند برابر کنید. به این باور غلط که کودک باید خودش همه چیز را یاد بگیرد تکیه نکنید و در موارد اینچنینی کمک فرزندتان باشید. سایت پیرامون با پازل‌های متنوع و طرح‌ها بی‌نظیر برای همه کودکان و در سنین مختلف قابل سفارش است. برای خرید این پازل‌های فومی می‌توانید وارد سایت پیرامون شوید و خرید آنلاین پازل را در کمتر از چند دقیقه انجام دهید.

ارسال دیدگاه

مطالب مرتبط