
در دنیای امروزی نوع نگاه ما به مسائل و چشماندازمان به دنیا بسیار مهم است. منفی گرایی و تفکرات مخرب باعث افسردگی، بدبینی و پریشانی افراد میشود. به همین دلیل است که بسیاری از روانشناسان ما را به مثبت اندیشی و تفکرات مثبت تشویق میکنند. این موضوع در مورد کودکان اهمیت دو چندانی پیدا میکند. آنها در سن رشد هستند و شکل گیری شخصیت آنها در دوره پیش رو صورت میگیرد. بنابراین توجه به اهمیت ایجاد نگرش مثبت در در ذهن آنها بسیار مهم و حیاتی است. در این مقاله با هم نحوه آموزش مثبت اندیشی به کودکان توسط والدین را یاد میگیریم.
روشهای آموزش مثبت اندیشی به کودکان
ذهن کودکان کاملا منعطف است و میتوان آن را آموزش داد. آموزش مثبت اندیشی به کودکان میتواند احساسات منفی او را به حداقل برساند و بدین ترتیب رفتارها و احساسات کودک در مسیر درستی قرار میگیرند. یکی از مهمترین روشهای آموزش مثبت اندیشی به کودکان توجه بیشتر به رفتارها و اعمال والدین است. از نکات بسیار مهم این است که کودک همواره تلاش میکند تا از پدر و مادرش الگوبرداری کند و به کمک این موضوع ما میتوانیم به راحتی عادت مثبت اندیشی را در کودک ایجاد کنیم. همچنین میتوان روشهای زیر را برای این آموزش توصیه کرد.
برای مثال:
- هنگامی که کودک از ادبیات منفی استفاده میکند او را اصلاح کنید. برای مثال زمانی که کودک میگوید «یکی از دوستانم مرا دوست ندارد» جمله او را اصلاح کنید و بگویید «من نمیتوانم با یکی از دوستانم ارتباط خوبی برقرار کنم و احتمالاً با هم تفاوت های زیادی داریم»
- کودک را تشویق کنید. وقتی او از افکار مثبت و احساسات خود با شما صحبت میکند، آن را به فال نیک بگیرید و او را تشویق کنید. تحسین کردن کودکان نه تنها در آموزش مثبت اندیشی به کودکان موثر است، بلکه در همه روشهای آموزشی میتواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
- جملات مثبت را هر روز تکرار کنید. از کودک بخواهید که او هم همراه شما جملاتی مثل «من خلاق هستم» «من پشت کار زیادی دارم» و … را تکرار کند. این تکرار کردن باعث ایجاد یک نگرش مثبت نسبت به زندگی و شخص کودک میشود.
- به کودک آموزش دهید که شکست خوردن و اتفاقات منفی بخش جدانشدنی از زندگی هر فرد است. بنابراین نباید با هر اتفاق ناخوشایندی احساسات منفی به سراغ او بیاید.
- محیط مناسبی برای پیشرفت و رشد کودک فراهم کنید. بالا رفتن اعتماد به نفس یکی از مهمترین راهکارهای آموزش مثبت اندیشی به کودک است. کودکی که اعتماد به نفس بالایی دارد، به صورت ناخودآگاه نگرش مثبتی هم نسبت به خود و زندگیاش پیدا میکند.
خلاصه اینکه
تربیت کودکان یکی از مهمترین دغدغههای والدین است. انواع آموزشها و روشهای تربیتی تنها زمانی واقعاً اثربخشی دارند که والدین هم در این آموزش سهیم باشند. به این معنی که شما هم باید سعی کنید در هنگام آموزش مثبت اندیشی به کودکان این امر را تمرین کنید. اگر شما خودتان را با افکار منفی غرق کنید کودک هم این موضوع را از شما یاد میگیرد و هر چقدر هم که تلاش کنید نمیتوانید کودکتان را مثبت اندیش تربیت کنید. برای سرگرم کردن کودکان هم میتوانید روی سایت پیرامون حساب باز کنید. سایت پیرامون با انواع پازلهای فومی در طرحهای متنوع میتواند یک انتخاب عالی برای سرگرمی کودک شما باشد.