دنیای اینترنت شبیه به یک دنیای موازی است. استفاده از این دنیای موازی در عصر جدید اجتناب ناپذیر است. اگر کودک به تلفن همراه، کامپیوتر و یا یک تبلت دسترسی داشته باشد، به راحتی میتواند از اینترنت استفاده کند. آیا استفاده از اینترنت برای کودکان مفید است یا فقط نقاط ضعف به همراه دارد؟ چگونه میتوان کودکان را از معایب دنیای مجازی دور کرد و آنها را در استفاده درست از این فضا همراهی کرد؟ در این مقاله با هم یاد میگیریم که چگونه راه درست برای استفاده از اینترنت در کودکان را هموار کنیم؟
نقاط مثبت استفاده از اینترنت در کودکان
استفاده از فضای مجازی میتواند نقاط مثبت زیادی داشته باشد. اگر این استفاده کنترل شده و تحت نظارت والدین باشد، به معنای دسترسی کودک به دنیای بزرگی از اطلاعات و آشنایی با فناوریهای روز دنیاست. موارد زیر را میتوان از جمله فواید استفاده از اینترنت در کودکان نام برد:
- دسترسی راحت و رایگان به اطلاعات
کودکان میتوانند با استفاده از موتورهای جستجو مثل گوگل، به راحتی به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند و اطلاعات عمومی خود را به راحتی افزایش بدهند. کودک در صورتی که استفاده از این موتورها و نحوه دسترسی به اطلاعات را فرا بگیرد، میتواند به دنیای نامحدودی از اطلاعات مفید و کاربردی دسترسی پیدا کند.
- سرگرمی
بسیاری از بازیهای روز دنیا به صورت آنلاین انجام میشوند و کودک برای دسترسی به آنها نیاز به ارتباط اینترنتی دارد. این بازیها گاهاً آموزندهاند و کودک را در زمانهایی که کم حوصله است سرگرم میکنند.
- استفاده از امکانات آموزشی در اینترنت
علاوه بر آنلاین شدن کلاس درس مدرسهها در دوران کرونا، بهره بردن از اینترنت برای استفاده از محتوای آموزشی، میتواند یکی از نکات بسیار مثبت استفاده از این فضا برای کودکان باشد. نمونه سوالات درسی، ویدیوهای آموزشی و … میتوانند برای استفاده آموزشی کودک مورد استفاده قرار بگیرند.
چگونه کودک را از مضرات دنیای مجازی در امان نگه داریم؟
همانطور که میدانید فضای مجازی و استفاده از اینترنت در کودکان، در کنار تمام مزایا و امتیازاتش، مضراتی هم دارد. اعتیاد به اینترنت، دسترسی به محتوای نامناسب برای سن آنها و یاد نگرفتن صحیح روابط اجتماعی جمله این مضرات هستند. اما چگونه میتوان این مسائل را کنترل کرد؟
والدین باید تلاش کنند که همواره بر فعالیت کودکشان نظارت داشته باشند. میتوانید اینترنت در دسترس کودک را در ساعتهای مشخصی از روز روشن نگه دارید و به این ترتیب ساعتهای مشخصی از روز را برای استفاده کودک از اینترنت اختصاص بدهید. همواره این حق را برای خود داشته باشید که به تلفن همراه او دسترسی داشته باشید. تا رسیدن به سن مشخصی، کودک باید از ورود به شبکههای اجتماعی و دسترسی نامحدود به اینترنت دوری بماند.
خلاصه اینکه
محروم کردن کودک در استفاده از اینترنت میتواند مسائل را پیچیدهتر کند. استفاده از اینترنت در کودکان به کمک والدین میتواند این تهدید را تبدیل به فرصت کند. به این ترتیب شما کودکتان را متناسب با نیازهای روز پرورش میدهید. استفاده از وسایل بازیهای غیر آنلاین مثل پازلها هم میتواند در این زمینه کودک را همراهی کند. پازلها بازیهای فکری بسیار هدفمند و مفیدی برای کودکان شما هستند. شما میتوانید بهترین پازلهای مخصوص کودکان را در سایت پیرامون تهیه کنید. این پازلهای فومی برای سنین مختلف و در طرحهای متنوع طراحی شدهاند. برای آشنایی با این پازلها وارد سایت پیرامون شوید.