پازل-کودک-و-انتخاب-اسباب-بازی-مناسب

۵ نکته برای انتخاب اسباب بازی مناسب

همه‌اش نقشه بود، تا من به چیزی دیگری به جز بازی‌های کامپیوتری هم علاقه پیدا کنم.

همان روزی که مامانم با مامان دوستم قرار گذاشت تا ما را به اسباب‌بازی فروشی ببرند، تعجب کردم. اما خیلی جدی نگرفتم؛ چون پیش آمده بود که مامان‌هایمان ما دو تا را برای تفریح، بیرون ببرند.

وقتی به اسباب‌بازی فروشی رسیدیم، دیدم وارد دنیایی از پازل‌ها شده‌ایم. پازل‌هایی که هیچ‌وقت در سوپرمارکت محله‌مان ندیده بودم، با طراحی‌هایی که شبیه هیچ‌کدام از کارتون‌هایی که دیده بودم، نبود. پیرمرد فروشنده به ما سلام کرد و یک پیشنهاد فوری به مامان‌ها داد:

«این قفسۀ زرد رنگ، پُر است از پازل‌های آموزشی، مثل یادگرفتن اسم کشورها و…»

که مامانم پرید وسط حرف پازل‌فروش و گفت: «نه اصلاً. بچه‌ها به اندازۀ کافی توی مدرسه درحال آموزش هستند، الآن آمده‌ایم اینجا تا خیال‌پردازی کنیم. »

آن روز، آن‌ها پیشنهادهایی می‌دادند که اصلاً شبیه پیشنهادهایی که مامان باباها می‌دهند نبود…

اما چرا این داستان را تعریف کردیم؟

تا به 5 نکته برای انتخاب اسباب‌بازی مناسب بچه‌ها بپردازیم (و به‌طور خاص پازل و بقیۀ بازی‌های فکری).

۱. پازل‌هایی را انتخاب کنید که طراحی‌های پیچیده‌تر، خوشرنگ‌تر و جدیدتری داشته باشند. طرح های تکراری مثلِ بن‌تن، سفیدبرفی و… برای بچه‌ها تازگی ندارد و به تخیلا‌تشان دامن نمی‌زند.

۲. فرایند خرید اسباب‌بازی را جذاب کنید. همان‌طور که ما آدم بزرگ‌ها از خرید کردن همراه دوستانمان لذت می‌بریم، برای بچه‌ها هم این‌طوری لذت‌بخش‌تر است.

۳. پازل‌هایی انتخاب نکنید که آموزش مستقیم بدهند. مثلاً تهران کجاست، استان فلان چند شهر دارد. این‌ موضوع بچه‌ها را خسته می‌کند.

۴. حتماً درک درستی از توانایی فرزند خود داشته باشید (یعنی پازلی را انتخاب کنید که کمتر یا بیشتر از توانایی فرزندتان نباشد). چون در هردو صورت تبدیل به فعالیتی کسل‌کننده می‌شود.

۵. فرصتی فراهم کنید تا با دوستانشان پازل‌ها را حل کنند. و از آن مهم‌تر، پازل‌هایشان را باهم ردوبدل کنند تا هم پازل‌های بیشتری حل کرده باشند و هم دوستی‌شان صمیمانه‌تر شود.

یک دیدگاه

  1. […] انواع پازل کودک پرُ کنیم. البته برای این‌کار طبق اصول انتخاب اسباب بازی مناسب پیش […]

ارسال دیدگاه