آسیب های بازی های رایانه ای

کودکان در سنین پایین با تکنولوژی‌های جدید آشنا می‌شوند. رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند، تقریبا در تمام خانه‌ها جای ثابتی برای خود باز کرده‌اند. امروزه کمتر کسی را سرغ داریم که از این تکنولوژی‌ استفاده نکند. حتما تصویر کودک چند ساله‌ای که هنوز به درستی صحبت نمی‌کند اما می‌تواند با تلفن هوشمند والدینش به راحتی کار کند، برای ما آشناست. گاهی این کودک حتی بهتر از والدینش بازی‌ها را به اتمام می‌رساند. استفاده بیش از حد از رایانه‌ها و توجه نکردن به سایر نیازهای کودکان باعث مشکلات جدی در آن‌ها می‌شود. در این مقاله راهکارهایی برای کمتر شدن استفاده از دنیای دیجیتال در کودکان و در نتیجه کاهش آسیب های بازی های رایانه ای را یاد می‌گیریم.

تاثیر بازی های کامپیوتری روی کودکان

بازی‌ های رایانه‌ای همیشه هم مطلقا بد نیستند. این بازی‌ها برای کودکان خیلی جذابند و هیجان زیادی برای او به ارمغان می‌آورند. این بازی‌ها هماهنگی بین دست و چشم را در کودک تقویت می‌کند و توانایی‌های مختلف او را افزایش می‌دهند. اما گاهی این علاقمندی به بازی‌های کامپیوتری به قدری زیاد می‌شود که کودک عملا تمام روز خود را درگیر دنیای این بازی‌هاست. علاوه بر ضعیف شدن چشم، بسیاری از کودکان با درگیر شدن با این بازی‌ها از دنیای حقیقی غافل می‌شوند و مشکلاتی مثل عدم توانایی در برقراری ارتباط، پیدا نکردن دوست و عقب افتادن از تکالیف مدرسه، گریبان آن‌ها را می‌گیرد.

آسیب های بازی های رایانه ای

راهکارهایی برای کاهش آسیب های بازی های رایانه ای

  • از بازی‌های رایانه‌ای به عنوان هدیه استفاده کنید. علاقه زیاد بچه‌ها به این بازی‌ها می‌تواند انگیزه‌ای برای انجام دادن تکالیفشان باشد. این روش می‌تواند یک بازی دو سر سود برای کودک باشد. هم تکالیفش را انجام می‌دهد و هم به خواسته‌اش، یعنی بازی با کامپیوتر می‌رسد. به این ترتیب و با کاهش زمان استفاده از کامپیوتر، آسیب های بازی های رایانه ای کمتر می‌شود و کودکان مشکلات کمتری خواهد داشت.
  • برای پر کردن ساعت‌های فراغت کودک برنامه‌ریزی کنید. کودک بعد از انجام تکالیفش نیاز به سرگرمی دارد. برای این زمان‌ها برنامه‌ریزی کنید. با کودک همراهی کنید و بازی‌های داخل خانه با او انجام دهید. استفاده از پازل‌ها و درگیر کردن او با بازی‌های فکری هم می‌تواند روش خوبی برای کاهش آسیب های بازی های رایانه ای در میان کودکان باشد.
  • در ایجاد تغییرات عجله نکنید. زمان‌های بازی کردن کودک را به مرور کاهش دهید. این روش می‌تواند دلبستگی کودک را به تدریج به این بازی‌ها کاهش دهد.
  • همراه با کودک بازی کنید. وقتی شما هم کنار کودک باشید و همراه با او بازی‌های کامپیوتری را انجام دهید می‌توانید راحت‌تر زمان را کنترل کنید.

تهیه پازل برای کودکان از سایت پیرامون

یکی از جایگزین‌ها مناسب برای بازی های کامپیوتری، پازل‌ها هستند. دنیای پازل‌ها آنقدر خیال‌انگیز و شیرین است که کودک را برای مدتی درگیر خودش می‌کند و او را از فکر بازی‌های رایانه‌ای خارج می‌کند. پازل پیرامون در تعداد قطعات متنوع و با قطعات فومی عرضه می‌شود. هرکدام از این پازل‌ها با وسواس زیادی طراحی می‌شوند و برای سنین مختلف روی سایت قرار می‌گیرند. برای خرید هرکدام از این پازل‌ها کافی است وارد فروشگاه سایت پیرامون شوید و یکی از طر‌ح‌های پازل‌ها را با توجه به سن و علایق فرزندتان انتخاب کنید. جلب کردن توجه کودک به پازل‌ها می‌تواند آسیب های بازی های رایانه ای را در او کاهش دهد و او را وارد دنیای هیجان انگیز بازی‌های فکری کند.

ارسال دیدگاه

مطالب مرتبط